COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Madopskrifter fra Asien

26. juni 2014

Du får her en madopskrift på bulgogi . Retten er lækker og fyldig, og er kendetegnende for landet. Den første og eneste gang jeg har fået bulgogi var på et udvekslings ophold i Sydkorea, hvor det var hofretten på det lokale spisested. Retten er en koreansk oksekødret. Den er rigtig nem at lave, og den smager fremragende.

Koreanske madopskrifter

Retten skal serveres ris og grøntsager. Du får brug for 450 gram tyndt skåret ribeye, en spiseskefuld sukker, en spiseskefuld ris eddike, tre spiseskefulde soja sauce, et fed hvidløg, et forårsløg, to spiseskefuld sesam olie, en spiseskefuld vand, et løg, to spiseskefuld sesamfrø og peber.

Start med blande sojaen, sukkeret, ris eddiken, alle slags løg, sesam olien og vand. Løgene skal være fintskåret. Smag det til med peber. Herefter kan du tilsætte kødet og sesamfrøene for marienere det. Lad det stå i køleskabet i mindst en time. Varm en pande uden fedtstof på kraftig varme. Steg nu kødet indtil det er brunt på begge sider. Det tager cirka et til halvandet minut. Det kommer an på hvor tyk, du har skåret kødet.

Servering

Retten bliver tradiotionelt serveret i en varm keramik skål, som er blevet varmet over direkte ild, men dette behøves ikke. Hvis du har mulighed for det, så kunne du købe Kimchi og servere til maden. Dette er en klassisk og traditionel ret, som er fermenterede kål. Det lyder underligt, men smager er umiskendelig, og jeg lover dig, at du aldrig har smagt noget lignende.

Retten kan også serveres med salatblade, som bruges på samme måde som burritos ville bruges. Fold en salatblad ud, og fyld det med ris, en smule kimchi og en smule kød, hvorefter du kan spise det som en borrito.

Jeg ville normalt servere bulgogi om vinteren, da den er rigtig godt at varme sig på. Server den gerne for venner og familie.

Du kan måske også lide