COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Desserter med æbler – æbletærte og æbleklatter

5. april 2013

Der begynder inden ikke alt for længe at vokse æbler på vores æbletræer i haven, og derfor vil jeg komme med forslag til hvad du kan lave af søde sager med denne vidunderlige frugt.

Æbletærte med marcipan

Det er en gammel dansk kending og den smager da også bare dejligt. Den er perfekt at nyde lun efter eftermiddagskaffen i sommerhuset, mens fuglene kvidrer i træer og buske. Femina har lavet en lækker opskrift på en æbletærte med marcipan, som jeg vil dele med jer.

Ingredienser:

Sød mørdej:
  • 125 g koldt smør i små terninger
  • 90 g flormelis
  • ½ tsk. salt
  • 200-225 g hvedemel
  • 1 æggeblomme
Endvidere:
  • tørrede hvide bønner eller linser
  • 1 rund tærteform på 28 cm
Fyld:
  • 3-4 store, søde røde æbler
  • 125 g smør
  • 125 g rørsukker
  • 2 æg
  • 100 g marcipan
  • 50 g hvedemel
Pynt:
  • 50 g afskallede mandler
  • sigtet flormelis
Tilbehør:
  • cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du:

Smuldr smørret godt sammen med flormelis, salt og mel. Saml dejen med æggeblommen. Pak dejen til din æbletærte ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Rul dejen til din æbletærte tyndt ud, og læg den i det smurte tærtefad. Dæk dejen med sølvpapir, og fyld bønner/linser i, så dejen ikke glider ned ad siderne. Forbag bunden til din æbletærte i ca. 15 minutter ved 180°.
Del æblerne i både, og fjern kernehusene. Pisk smør og sukker hvidt, og kom ét æg i ad gangen. Skær marcipanen i små stykker, og kom den i fyldet til din æbletærte sammen med melet. Fordel æblerne over den forbagte tærtebund; hæld resten af fyldet over, og drys med mandelflager. Bag din æbletærte nederst i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter. Drys den nybagte æbletærte med flormelis lige inden servering.

Servér æbletærten lun med iskold cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Æbleklatter

Er du på kur eller har du ikke så meget tid, men vil alligevel gerne lave noget lækkert ud af dine æbler, så er denne opskrift perfekt til dig. Æbleklatterne indeholder kun 73 kalorier pr. potion, og så smager de stadigvæk godt.

Ingredienser:

  •  250 g revet æbler
  • 1 stk. æg
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. kanel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 75 g valsede ruggryn
  • 25 g hvedemel

Sådan gør du:

Start med at røre æblerne sammen med æg, olie, bagepulver, kanel og vaniljesukker og vend det sammen med ruggryn og mel. 
Brug herefter en ske til at sætte klatter af på et stykke bagepapir og bag klatterne i ovnen på 180 grader i 20 minutter. 

Kan evt. serveres med lidt skyr rørt med vaniljesukker eller skyr-is.  

Læs mere på bloggen

Du kan måske også lide