COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Dejlig løgsuppe

2. maj 2014

Løg er godt

Løg er sundt, da det indeholder gode næringsstoffer og samtidig smager det bare godt. Ofte anvendes løg i mad, salater, som tilbehør eller ovenpå smørrebrød. Men løg kan faktisk godt anvendes som en hovedingrediens. Løg er billigt, lækkert og let at dyrke selv.

Dejlig løgsuppe med ostebrød

Jeg har fundet nogle forskellige opskrifter på løgsuppe. Den ene af supperne kan jeg rigtig godt lide, fordi den har en særlig lækker smag. Jeg har prøvet at lave den med både grøntsags bouillon og hønsefond og begge dele smager himmelsk. Du får opskriften her:

Ingredienser til løgsuppe (2 personer )

600 g løg
30 g smør
2 fed hvidløg
1½ dl hvidvin
9 dl lys hønsefond eller grøntsags bouillon
salt og peber
6 skiver flute
1 dl revet parmesan

Sådan gør du:

Skær hvidløg og løg i skiver, svits løgene let i smørret i en stor gryde eller pande. Tilsæt hvidløgene. Hæld hvidvin på og giv retten et opkog. Tilsæt bouillon og lad det simre i 20-25 minutter under låg. Mens retten simrer, tilberedes flutene. Ovnen tændes på 180°, rist flute skiverne til de er sprøde.  Tilsæt revet parmesan ovenpå skiverne og grill dem i ovnen til osten er smeltet og gylden. Løgsuppen serveres i varme skåle med ostebrød til. Pynt med hakket persille.

Hvis du vil gøre retten sommerfrisk, kan du anrette en skål med friske grøntsager, som kan spises som tilbehør. Det er godt at bruge groft brød, da det mætter i længere tid og det samtidig er sundere. Desuden anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man skærer ned på fedtstof og salt. Det kan i denne ret imødekommes ved at erstatte smørret med rapsolie eller helt undlade smørret. Salt kan også reduceres og smagen kan imødekommes ved at eksperimentere med forskellige krydderurter. Der er rige muligheder for variation, hvis man tør kaste sig ud i det.

 

 

 

 

Læs mere på bloggen

Du kan måske også lide