COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Velsmagende og lækker æbletærte

23. juni 2014

Æbletærte er en klassisk dessert, som du sikkert har fået hjemme hos dine bedsteforældre tusindevis af gange, og nu lave du lave det til dem! Læs med og se hvordan du gør.

Æbletærte smager helt vildt godt, især når den er lun! Den kan laves på mange måder, så jeg har derfor fundet par forskellige opskrifter på tærten. Jeg har fundet en opskrift på valdemarsro.dk, som du kan se her. En anden opskrift har jeg fundet på arla.dk og den kan du se her. Den sidste opskrift har jeg fundet på soendag.dk og du kan se den herunder.

Det skal du bruge

  • 200 g mel
  • 165 g smør
  • 2 kg æbler
  • 200 g sukker, måske mere
  • Reven skal af 1 citron
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk kanel
  • En smule revet muskatnød
  • 2 spsk hakkede mandler
  • 1 nip salt
  • En håndfuld tørre blåbær (Tranebær kan også bruges)
  • 2 spsk smør

Sådan laver du Camilla Plums æbletærte

Hak smør og mel sammen til dejen med en kniv, til det er krummer på størrelse med ærter. Dryp med en lille smule koldt vand, og saml dejen til en kugle. Den skal ikke være våd, men skal kunne samles til en jævn, ikke-klistret dej. Bliver dejen klistret får din æbletærte ikke sit flotte udseende. Lad den hvile køligt en halv time, inden du fortsætter med din æbletærte.

Rul 60 pct. af dejen til din æbletærte ud til en stor, tynd cirkel, og for en springform eller et dybt ovnfast fad. Lad overskydende dej hænge ud over kanten.

Mens dejen hviler, skrælles og skæres æblerne i både. Hvis æblerne er søde, passer sukkermængden – er de sure, skal der mere til. Bland dem i en skål med sukker, citronsaft og -skal, krydderier og tørrede bær. Læg æblerne i formen, og fordel smørret i små klumper hen over.

Rul resten af dejen ud til et låg til din æbletærte. Fugt kanten på formen med vand, og læg låget på. Klem kanterne sammen, og skær kanten ren med en skarp kniv. Lav et fint riflet mønster med en gaffel eller knivspids hele vejen rundt i kanten af din æbletærte. Skær 4-5 revner i låget, så dampen kan slippe ud. Resten af dejen kan man lave blomster eller blade af og pynte sin æbletærte fint.

Bag din æbletærte ved 175 grader i ca. 40 min.

Bunden skal være gennembagt og toppen på din æbletærte smukt lysebrun. Server din æbletærte lunken med vaniljeis eller flødeskum – eller som afslutning på måltidet sammen med et stykke lagret cheddareller Gloucestershire-ost.

Læs mere på bloggen

Du kan måske også lide