COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

2 lækre forretter, fedtfattige

11. august 2013

Lækre forretter

Der findes mange lækre forretter. Vi kender fx avokado med rejer, som kan tvistes op så den bliver mere nutidssvarende. Der findes tapas lignende forretter, supper, flutes, salater og meget mere. I virkeligheden er en forret bare en lille ret mad, som vækker appetitten, så man får lyst til at spise endnu mere. Her har jeg skitseret 2 opskrifter af hver forret. Den ene er med almindeligt kalorieindhold. Den anden er fedtfattig.

Toast med fyld

  • 2 radiser, skåret tyndt ud
  • ½ agurk revet fint eller skåret i fine tern
  • 40 g blød ost
  • 1 spsk. dild, finthakket
  • Salt og sort peber
  • 50 g rejer
  • Karse
  • 2 toastbrød, skåret ud i 4 stykker hver

Rør den bløde ost sammen med krydderier og krydderurter. Kom osteblandingen på brødet. Fordel rejer, radiser og agurk ovenpå. Pynt med karse og kværnet peber.

Fedtfattig toast med fyld

  • 2 radiser, skåret tyndt ud
  • ½ agurk revet fint eller skåret i fine tern
  • 1 spsk. dild, finthakket
  • Salt og sort peber
  • 50 g rejer
  • Karse
  • 2 grove toastbrød, skåret ud i 4 stykker hver

Følg ovenstående anvisning. Server gerne på en bund af friske blandede salatblade.

Agurkesuppe

  • 2 agurker
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 dl kogende vand
  • 3 mynteblade
  • 3 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Rapsolie

Skræl agurker, skær dem ud og blend dem. Gem skræller til at pynte suppen med. Opløs bouillonterningen i kogende vand og hæld det ned i agurkeblandingen. Skyl mynte og kom den i. Tilsæt fløde og rør rundt. Smag suppen til med salt og peber. Stil suppen på køl indtil servering. Suppen serveres med pyntede agurkestrimler eller friske krydderurter. Drys lidt olie ud over suppen.

Fedtfattig agurkesuppe

  • 2 agurker
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 dl kogende vand
  • 3 mynteblade
  • 3 dl cremefine
  • Salt og peber

Følg anvisningen, som ovenfor. Server suppen med masser af grønt til eller et grovflute.

Det fedtfattige alternativ

Man kan ofte spise rigtig lækker mad, når man spiser fedtfattigt. Derfor behøver man ikke holde sig tilbage. Man kan altid tænke 2 ting ind, når man vil tabe sig:

  • Portionstørrelse
  • Kalorietæthed

Læs mere på bloggen

Du kan måske også lide