Inspiration til kuren

Bliv slank med forretter

Det virker umiddelbart ulogisk, at man kan slanke sig og tabe nogle kilo, hvis der kommer endnu et måltid på bordet, idet mange starter med at servere en eller flere forretter, før man kommer til selve hovedmåltidet. Forklaringen er ellers såre simpel. Såfremt man serverer sunde og nærende forretter, så vil man kunne skære kraftigt ned på portionernes størrelse i selve hovedmåltidet. I helt specielle tilfælde er det faktisk nok kun at spise en eller to forretter, idet man så kan udelade hovedretten. Kunsten er jo bare at skabe en aperitif, som tager en stor del af din sult, således du kan få de nødvendige proteiner dækket mere eller mindre af dine forretter. Det hele kommer altså an på, hvilke opskrifter du anvender. Derfor bør man finde nogle gode opskrifter på forskellige forretter, som man elsker og som nemt og hurtigt kan tilberede. Du kan finde masser af inspiration til dette på internettet, og jeg har fundet masser af gode og sunde forslag til forretter i Ugebladet Søndag.

Eksempler på sunde forretter

 

Det gælder som altid om at finde på varierende forretter, således man ofte prøver noget nyt, så man ikke spiser det samme hver dag. Man bør helst kun få den samme ret 1-2 gange om måneden, hvilket burde være muligt med de mange forskellige forretter og hovedretter, der findes at vælge imellem. Nedenstående forretter er både nærende og slankende, idet de indeholder et minimum af fedtstoffer og kulhydrater. Prøv for eksempel:

 

  • Kold tomatsuppe med grøntsagsknas
  • Kammuslinger med ærtecreme og sprød bacon
  • Opskrift på små hapsere med hellefisk og røget skinke
  • Kartoffelsalat med frisk ost og røget makrel
  • Aubergine- og courgettesalat med myntedressing
  • Fyldte Parmesankurve
  • Vegetarisk Samosa
  • Minitærter med æg og røget laks
  • Carpaccio med rucola og parmesan
  • Asiatisk rødkålssalat med ris
  • Blinis med laks og dip
  • Svampesuppe med sprøde croutoner

 

Bemærk især at der er tale om forretter, som det sjældent er nok at spise hele familien af med, men de er gode til at supplere hoved-måltidet, som ofte består af sovs, kartofler og andre fyldstoffer, som ikke har vitaminer og kraft fra kød og grønsager. Så fordelen består dels i at lave mindre hovedmåltider samt flere forretter, således man derved opnår større variation i valget af måltider samt en generel sundere levevis.

 

Billede: stu_spivack

Skriv et svar