COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Alt om slankemad

Sådan sparer du på fedtet i din madlavning

12. januar 2019

Vil du gerne lave sund mad, er der en række fif, som du kan tage med dig i køkkenet. Det er ikke kun dine råvarer, som du kan skifte ud med nogle sundere og mere fedtfattige varianter. Du kan også gøre brug af andre kneb. Læs med her, hvor vi giver dig en række lavpraktiske og nyttige råd.

Undgå smørelse, når du kan

En effektiv måde til at undgå at smøre eksempelvis et ildfast fad er at anvende en slip-let bagemåtte. I stedet for at lægge dine grøntsager i et smurt fad, kan du smække dem direkte på bradepanden på en bagemåtte. Bagemåtten er genanvendelig, og bare du husker at tørre den med en fugtig klud efter brug, kan du bruge den igen og igen.

En sidegevinst ved at anskaffe dig en bagemåtte er, at den kan erstatte bagepapir. Så behøver du ikke længere skrive det på din indkøbsseddel.

Brug kun slip-let redskaber

Det er ikke bare nemmere at bruge slip-let brødforme, som du ikke behøver at smøre. Det er også meget sundere. Det samme gælder med slip-let pander. Hav altid de sunde og praktiske slip-let løsninger i køkkenet og skil dig gerne af med de, der kræver, at du tilsætter godt med olie, for at resultatet af din stegning eller bagning bliver godt. Så kommer du ikke til at finde dem frem ved et uheld og tilsætte unødvendigt fedtstof.

Skift dressingen ud med et sundere alternativ

Elsker du at få dressing på din salat? Eller i dine pitabrød? Så er du absolut ikke den eneste. Det er bare en skam, at de mange lækre, saftige og ikke mindst supersunde grøntsager skal mæskes ind i en dressing, som sjældent er kaloriefattig. Prøv i stedet at tænke i andre alternativer, som med lidt god vilje kan fungere lige så godt.

Du kan eksempelvis lave en sund ærtepure eller mose en avocado. Begge dele kan gå ud for en dressing, eller du kan eksempelvis vælge at dyppe dine grøntsager deri i stedet for at fordele det ud over salaten. Most avocado smager også lækkert som et sundt alternativ til sandwich-spread eller i bunden af en burger.

Du kan måske også lide