COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Alt om slankemad

Enkle gode råd til sund og slankende kost

20. november 2013

Man kan læse tusindvis bøger og hjemmesider, som alle har deres vidunderlige løsning på problemet med at spise en sund og slankende mad. Men der må jo findes en kort op summering af alle disse råd. En fællesnævner på området. Den kommer her. Spis mindre portioner, hver gang du spiser, og følg de gode råd herunder, hvis lysten til god mad har taget over i en periode, og du har fået flere kilo på sidebenene, end du kan slippe af med ved at motionere, gå ekstra ture med hunden eller cykle på arbejde. Ved at vælge de rigtige fødevarer og en fornuftig størrelse på portionerne, så kan du nemt forbrænde denne energi med noget regelmæssig motion, så din krop igen kan blive sund og velfungerende. Du kan blive slank og trimmet på forholdsviskort tid, hvos du følger disse anbefalinger til din kost.

Protein fra magert kød og mælkeprodukter, fisk og bælgfrugter

 

Protein er en vigtig spiller, når det kommer til vægttab. Spis godt med magre mejeriprodukter, fisk og kød, som er propfyldt med proteiner, som sætter fut i forbrændingen. Æg er også en god kilde til protein, men æggeblommen er næringsfyldt så hold forbruget nede på et enkelt æg om dagen.

 

Frugt og grønt giver farve på tallerkenen og fylder i maven

 

Vitaminer er der masser af i frugt og grønt. De indeholder også mættende kostfibre og masser af vand, som fylder i maven. Skær ned på salaten, især hvis du bruger dressing. Den slanker nemlig ikke. Grib i stedet de grove grøntsager, rodfrugterne og kålen, der har bid, så der er masser af tyggearbejde!

 

Fuldkorn holder dig mæt hele dagen

 

Grove fuldkornsprodukter som rugbrød, groft knækbrød, fuldkornspasta og brune ris er gode kilder til energifuld stivelse. De er en vigtig andel af basiskosten. Vil du se mere effektive resultater, så skær lidt ned på kornprodukter, og erstat dem med grøntsager. Undgå sukker og sødede fødevarer i hverdagen. Hop ikke på sødemidlerne, de giver kun lyst til mere sødt.

 

Smag maden til

 

Eddike, honning, soja og grapefrugt er gode eksempler på surt, sødt, salt, bittert og umami.Smag maden til med alle 5 grundsmag det giver den optimale mæthed, tilfredsstillelse og mindsker lysten til snacks efter et måltid. Krydderier er også en nyttig medspiller og gør maden spændende og skaber variation – stærke krydderier som chili, peberrod og ingefær har samme effekt.

Flere enkle råd om at opnå sundere spisevaner kan man læse om her.

Hvis du ved en masse om slankemad som du gerne vil dele med os så må du meget gerne skrive en kommentar til artiklen.

 

 

Læs mere på bloggen

Du kan måske også lide