COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Løgsuppe og ostebrød

19. juni 2014

Har du lyst til lidt suppe, men er du træt af tomatsuppe? Prøv løgsuppe! Løgsuppe smager super lækkert, og er meget forfriskende, når man er kørt træt i tomatsuppe, hønsekødsuppe mm. Læs med og se hvordan du laver løgsuppe med ostebrød her.

Løgsuppe kan fungere som en forret, men det kan også sagtens fungere som aftensmad. Den franske ret er efterhånden blevet meget populær verden over, og hvis du endnu ikke har smagt den, er det på tide at du gør det! Jeg har fundet en opskrift på løgsuppe med ostebrød på femina.dk og du kan se den herunder.

Det skal du bruge

  • 600 g løg
  • 30 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl hvidvin
  • 9 dl lys hønsefond eller grøntsagsbouillon
  • Salt
  • Peber
  • 6 skiver flute
  • 1 dl revet parmesan
  • Groft brød til de ekstra sultne
  • Persille

Sådan gør du

Skær løgene i skiver, og klar dem i smørret i en stor gryde eller på en pande eventuelt ad 2 gange. Skær hvidløget i tynde skiver, og kom det ned til løgene. Hæld hvidvin på, og lad det komme op at koge.
Tilsæt hønsefond eller grøntsagsbouillon, og lad det simre i 20-25 minutter under låg. Rist imens skiver af flute i ovnen ved 180°, til de er sprøde. Kom revet parmesan på, og sæt dem under grillen i ovnen, til osten er smeltet og gylden.
Servér din løgsuppe i varme skåle med ostebrødene i. Pynt med lidt hakket persille, og servér eventuelt godt brød til.

Flere opskrifter på løgsuppe

Den franske suppe kommer i mange udgaver, og jeg har derfor samlet lidt flere eksempler på løgsuppen. Jeg har fundet en opskrift på ganeoggaffel.dk, som kan ses her. En anden opskrift har jeg fundet på foodfantastic.dk og den kan ses lige her.

Billede: goodiesfirst

Læs mere på bloggen

You Might Also Like