Opskrifter

Havregrynskugler – ikke kun en julesnack

Elsker du jul og havregrynskugler? Jeg har glædelige nyheder til dig! Havregrynskugler behøves nemlig ikke være forbeholdt jul. Havregrynskugler kan spises året rundt. Læs hvordan du laver dem her.

Havregrynskugler smager fantastisk, og så er de vildt lette at lave! Dog er havregrynskugler ret usunde. Jeg har fundet nogle opskrifter på havregrynskugler, hvor der er en sundere udgave i blandt.  På arla.dk har jeg fundet en opskrift på de normale havregrynskugler med godt med smør. Se arla.dk’s opskrift her. Som lovet har jeg også fundet en opskrift på en sundere udgave, den har jeg fundet på madgladmad.dk, og den kan ses længere nede. Den sidste opskrift jeg har fundet er på normale havregrynskugler, opskriften har jeg fundet på soendag.dk og den kan ses nedenunder.

 

Ingredienser til normale havregrynskugler

  • 250 g økologisk havregryn
  • 200 g flormelis
  • 100 g smør/margarine
  • 50 g kakao
  • 7 spsk færdiglavet kaffe
  • Romessens
  • Kokosmel

Sådan laver du havregrynskugler

  1. Ælt gryn, flormelis, smør, kakao og kaffe sammen og smag dejen til med romessens.
  2. Tril havregrynskugler af massen og rul herefter dine havregrynskugler i kokosmel.
  3. Læg de færdige havregrynskugler på køl mindst et par timer og opbevar dem herefter i dåser.
  4. Server de klassiske havregrynskugler for dine gæster eller når lysten til noget sødt melder sig.

Ingredienser til de sunde havregrynskugler

  • 150 g tørrede dadler uden sten eller fx svesker
  • 75 g nødder (jeg brugte mandler og hasselnødder)
  • 40 g kokosmel
  • 40 g havregryn
  • 25 g usødet kakao
  • Saften fra 1/2 appelsin
  • Ekstra kokosmel til at rulle i

Sådan gør du

  • Start med at hakke nødderne til mel. Det gør du ved at blende dem i en blender eller i en minihakker.
  • Hæld herefter de udstenede dadler eller svesker sammen med melet, og blend det sammen – kom også saften fra appelsinen i.
  • Tag en anden skål og bland havregryn, kokosmel og kakao sammen inden det hele skal æltes sammen. Hvis du synes, at massen mangler lidt væske, tilsæt da lidt ekstra appelsinsaft.
  • Nu skal dejen på køl i cirka en time.
  • Server så dine sunde havregrynskugler.

Skriv et svar