COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Gode gulerodsboller

19. maj 2013

Gulerodsboller er gode og sunde! Du kan bruge dem til morgenmaden, middagsmaden og aftensmaden. De er fulde af fibre. Læs med her og se hvordan du gør.

Er der noget bedre end hjemmelavede boller? Nej vel! Gulerodsboller er super lækre og ethvert pålæg går godt til denne bolle. De er lidt sjovere end de normale kerneboller, men de er stadig sunde og gode. Opskriften er fundet på femina.dk og du bliver guidet igennem den herunder.

Det skal du bruge (10 boller)

5 dl kogende vand

25 g (1½ dl) knækkede hvedekerner

25 g gær

½ spsk. groft salt

2 tsk. stødt spidskommen

200 g groft revne gulerødder

200 g fintsigtet økologisk speltmel

Cirka 300 g sigtet økologisk hvedemel

Sådan laver du dejen

Hæld det kogende vand over hvedekernerne, og lad det trække i en halv time. Rør gæren ud i sammen med krydderierne. Rør gulerødder og speltmel i. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør dejen rigtig godt i et par minutter. Den skal være ret blød. Drys mel over, og stil dejen til dine gulerodsboller til hævning med film over i minimum 1½ time. Du kan med fordel sætte dem i køleskabet natten over.

Sådan færdiggør du dine gulerodsboller

Tag dejen ud, og brug en stor ske til at forme dine gulerodsboller. De må gerne være uregelmæssige i størrelsen. Lad dine ubagte gulerodsboller efterhæve i  en halv time på pladen. Drys med mel, og bag bollerne på næstnederste rille i en 210° varm ovn i 15-20 minutter. Afkøl på en rist. Gulerodsbollerne kan sagtens fryses ned.

Gode opskrifter

Gulerodsboller kan laves på enormt mange forskellige måder, så jeg har fundet to andre opskrifter på gulerodsboller. Den ene opskrift har jeg fundet på sesamsesam.com. De gulerodsboller er lavet med havregrød. Se opskriften her. Den anden opskrift har jeg fundet på valdemarsro.dk. I den opskrift er gulderodsbollerne med solsikkekerner og havregryn. Se opskriften her.

 

Læs mere på bloggen

You Might Also Like