Opskrifter

Fedtfattig rabarberkage

Rabarberkage

Jeg kan rigtig godt lide rabarberkage. Det smager godt, men feder desværre en del. Derfor har jeg fundet en opskrift på fedtfattig rabarberkage og sat opskriften herunder.

 

Fedtfattig rabarberkage

Når du skal bage en fedtfattig rabarberkage er de fleste fedtfattige opskrifter med sukker og vaniljesukker. Det er rigtig ærgerligt, da sukker er en af de store syndere. Sukker får blodsukkeret til at stige hurtigt og falde ganske hurtigt efterfølgende. Det giver derfor en umiddelbar tilfredsstillelse, at spise en kage fyldt med sukker, men virkningen er kortvarig. Jeg forslår, at man laver en sundere version. Man bruger Stevia i stedet for sukker og en vaniljestang i stedet for vaniljesukker. Nedenunder har jeg indsat en grundopskrift på fedtfattig rabarberkage og hvis du har lyst kan du prøve at modificere opskriften ved at erstatte sukker og vanilje, som beskrevet lige før. Du kan også tage 50 gram af hvedemelet og erstatte med grahamsmel. Så har du allerede en meget sundere opskrift!

Rabarberkage opskrift, du skal bruge:

  • 100 gram kokosmel
  • 250 gram hvedemel
  • 250 gram sukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 500 gram rabarber
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 1 æggehvide

Sådan bager du kagen

Opskriften er hentet inde på dk-kogebogen.dk og det er også her følgende vejledning er hentet fra: Kokosmel, mel, sukker, bagepulver, vaniliesukker, æg og æggehvide røres sammen til en dej. Rabarberne renses og snittes i mindre stykker. Rabarberstykkerne blandes i dejen. Dejen kommes i en lille bradepande 30 x 45 cm., der er beklædt med bagepapir. Bages i ca 45-55 min ved 175 grader C. alm. ovn. Det er en dejlig kage med en frisk smag. En fin måde at få serveret forårets friske nye rabarber.

Rabarber sorter

Rabarbersorter har varierende indhold af røde farvestoffer, hvilket er af stor betydning for udseendet af rabarberretter. Nogle stilke er gennemfarvede, andre er grønne indvendig.

 

 

Billede: adactio

Skriv et svar