COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Inspiration til kuren

Sund og velsmagende blomkålsgratin

13. januar 2014

Blomkålsgratin er meget velegnet til dem, der ønsker at leve på den slanke måde, da kålen indeholder mange vitaminer og knap så mange kalorier.  blomkålsbuketterne indeholder nemlig mange fibre, B og C-vitamin samt fosfor og kalcium. Blomkål indeholder det vigtige B6 vitamin, som er vigtigt for immunforsvaret samt protein- og kulhydratomsætningen i kroppen. Så ikke alene er det slankende, det er også sygdomsforebyggende og dejligt mættende pga. fibre!

Blomkålsgratin

Ingredienser: 4 pers.

1 blomkålshoved
100 g mel
2½ dl mælk
2½ dl kogevand fra blomkålen
5 æg
75 g smør
salt og peber
revet muskat

Sådan gør du

  • Kog blomkålen i letsaltet vand, til den er al dente, men ikke helt mør. Lad den køle af, og del den derefter i mindre buketter.
  • Lav en lys opbagning af smør og mel, og tilsæt mælk og blomkålsvand lidt efter lidt, mens der piskes.
  • Lad stuvningen koge igennem, til den er blank, og tag den derpå fra varmen. Lad den køle af, og rør derpå æggeblommerne i en ad gangen. Smag til med salt og peber og lidt revet muskat.
  • Vend blomkålsbuketterne i dejen og pisk derefter æggehviderne ganske stive.
  • Fold dem forsigtigt i dejen og kom massen i en velsmurt form med høje lige sider. Formen skal ikke fyldes ganske op, da gratinen skal have plads til at hæve.
  • Drys med rasp på toppen og fordel lidt smørklatter ovenpå, og sæt straks fadet i ovnen ved 180 grader i cirka 45-50 minutter. Serveres omgående med lidt ekstra smeltet smør. Husk på, at mormor ikke tænkte så meget på vægten.

N.B! Da gratin er meget velegnet som restemad, kan man i stedet for blomkål også bruge kylling, fisk eller andre grøntsager. Det er alt efter, hvad du selv lyster og hvad dine smagsløg bryder sig om.

Et tip ville også være at spise det sammen med en lækker pastasalat, da det gør oplevelsen lidt mere spændende – og så holder du også den slanke linje!

Læs mere på bloggen

You Might Also Like