Inspiration til kuren

Græskarsuppe til forret

Der er mange forskellige forretter at vælge imellem, hvis man skal have besøg af eneten familie eller venner. Man kan lave en klassisk tunmousse, eller man kan diske op med en lækker omgang let tapas. Jeg vil dog gerne fremhæve græskarsuppen som en sund og elegeant forret, som kan laves på mange forskellige måder og kan tilpasses hovedretten i smag og stil.

Græskarsuppen

Græskarsuppe kan som nævnt tidligere laves på mange forskellige måder. Denne opskrift er enkel og smagen er særlig god. Ligesom så mange andre retter, hvor kød ikke er en hovedingrediens, så laves basen af løg og det er essentielt at man smager den til før man serverer den. For at begrænse kalorierne så kan man lave den med græsk yoghurt eller skyr. Skyren er særlig godt, da man begrænser kalorierne og øger mængden af proteiner.

Opskrift til 10

Du skal bruge en og et halv kilo græskar som er skrællet og udkernet, 800g løg som skal snittes fint, tre fed hvdløg (gerne mere), olie til sautering, en liter vand, salt, peber, sukker, en halv liter græsk yoghurt eller skyr og afslutningsvis citronsaft.

Retten serveres med græskarkerner som steges på panden og i ovnen. Til det skal du bruge de friske og rensede græskarkerner, olie og salt.

Sådan gør du!

Du starter med at sautere løg og hvidløg i minimum et kvarter ved med salt og peber. De skal helst være gyldne og karamelliserede, når du er færdig. Mens de står ved medium varme og sauterer, så kan du skære græskarret i små stykker. Når løgene er færdige, så kom græskarstykker i samme gryde og sauter i fem minutter. Kom vandet i gryden og lad det simre indtil græskaret er mørt. Du kan nu jævnen konsistensen med skyr eller græsk yoghurt. Afslutningsvis skal det smages til med sukker, salt, peber, og citronsaft efter behov og lyst.

Græskarfrøene tages ud af kernerne, hvorefter de vendes i olie og salt, og så skal de bages i en forvarmet ovn ved 200 grader. Når de er gyldne, så er kernerne færdige. Når de er kølet af, så kan du serverer retten.

Hvis du er mere orientalsk mad, så kan du prøve denne opskrift istedet.

 

Billede: JeepersMedia

Skriv et svar