COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Alt om slankemad

Tilbered falafel på nye måder

7. april 2014

De fleste kender i dag til falafel. Det er jo en slags vegetarisk pandekage med orientalske grønsager i.Man kan dog også komme kødfyld i en falafel, da det jo kun er din fantasi, som begrænser dine muligheder i dit køkken. En falafel er en slags stegt vegetarisk frikadelle der er meget udbredt i Mellemøsten. Den laves af enten kikærter eller hestebønner og krydres gerne med bl.a. persille og hvidløg. Falafler er en meget populær form for fastfood i den østlige del af den arabiske verden og er også meget almindelige i Israel. Falafler serveres traditionelt som en del af fyldet i en slags pita, og man kan bestille mange forskellige typer falafel på e spisesteder, som har falafel på spisekortet. På denne Arlas hjemmeside, kan man læse den traditionelle opskrift på en klassisk falafel. Den består jo især af et pitabrød med fyld af kikærter. Dressing og hvidløg er der heller ikke sparet på. Desuden har man anvendt flere krydderier, som giver det en ekstra god smag. Især har man anvendt spidskommen samt flere typer løg.

Hvad spiser man sammen med falafel?

For de fleste,så er falafel et mellemmåltid, som lige tager den lille sult. Såfremt der er tale om et hovedmåltid, så spiser man måske flere falafels, men man burde nok i stedet for spise en ekstra ret ved siden af, så man får lidt afveksling i menuen. Falafel er jo fantastisk for alle vegetarere, men alle vi andre kan sagtens nyde en falafel. Ellers kan vi jo blot svitse lidt kød på panden og blande i, så er det næsten blevet til en kebab. Men man kan eventuelt spise suppe som tilbehør til en felafel. Alle supper kan anvendes til dette formål. Det kan være en suppe med melboller og kødboller. Det kan også være en simpel tomatsuppe. Men jeg vil egentlig anbefale dig at prøve med en græskarsuppe. Det behøves ikke være halloween, for at man kan spise græskar. En græskarsuppe er ret nem at forberede, idet man blot blender et græskar sammen med lidt olie og nogle krydderier. Inde på en hjemmeside fra Femina fandt jeg et ekstra godt tips til denne ret. Der havde man svitset noget karry på panden og vendt nogle snittede æbler oveni karryen. Derefter kom de i græskarsuppen, og samlet blev det altså til en dejlig og velsmagende ret.

 

 

Billede: Bengin Ahmad

Læs mere på bloggen

You Might Also Like