COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Alt om slankemad

Sund salat med dukkah og urter

29. august 2013

Går du også og laver en masser lækre salater her til sommer? Så skal du prøve denne opskrift, som jeg ikke havde prøvet før, men som overraskede mig meget positivt. Opskriften er nem, og smagen af salaten er aldeles fremragende. Den er en smule alternativ i forhold til hvad jeg normalt ville lave, men giv den et skud, hvis du er eventyr lysten.

Forskellige lækre salater

Der findes mange forskellige lækre salater. Til lige denne opskrift skal du bruge 200 gram kikærter, to bundter asparges, to rødløg og et dejlig stort bundt blandende urter.

Til dukkah skal du bruge 3 spiseskefuld hasselnøøder, to teskefulde sennepsfrø, en teskefuld stødt kommen, en spiseskefuld solsikkerkerner, og smule salt samt sukker.

Til dressing skal du bruge tre spiseskefulde af olivenolie, to spiseskefulde æbleeddike, en teskefuld sennep og en smule citron.

Sådan gør du

Når du skal lave dukkahen, så skal alle ingredienserne udover salt, sukker og nødder i en pande, hvor de skal ristes. Rist dem indtil de får farve, og indtil det begynder at dufte. Herefter skal du lade det køle. Nødderne skal bages i ovnen. Smut derefter skallen. Hak eller blend herefter nødderne meget fint.

Kikærterne skal lægges i blød. Derefter kan du koge dem i vand med salt. Kig på pakken. Der er ofte anvisninger til hvordan dette gøres korrekt.Asparges skal skylles og skæres i skiver. Rødløgene skal skæres i mindre tern, og hak dine urter fint.

Afslutningvis kan du lave en dressing af de listede ingredienser. Når du er færdig med alle delene, så vend alle ingredienserne sammen. Hvis du vil tilføje en smule tyngde til retten, så kan du servere retten med grillet kylling, men du kan også bruge svinekød eller tun, hvis det lyster.

Dukkah er fra Egypten, og bruges som krydderi. Den mængde du laver i denne opskrift kan bruges i to til tre portioner, hvis du opbevarer det tørt.

 

Læs mere på bloggen

You Might Also Like